Als je gek bent op pannenkoeken dan moet je deze variant echt eens proberen! De pompoen maakt het tot een echt verwen ontbijt, met de heerlijke smaken van kaneel en speculaaskruiden.
Ingrediënten voor 3 pannenkoeken
55 gram pompoen (vers of uit blik)
55 gram bloem (eventueel volkoren)
1 ei
75 ml melk, eventueel plantaardig
1 theelepel bakpoeder
0,5 eetlepel suiker (of honing of agavesiroop)
0,5 theelepel kaneel
0,5 theelepel speculaaskruiden
0,5 theelepel vanille extract
Snufje zout
Boter of margarine om in te bakken
Garneer met pecannoten, vers fruit of yoghurt/kwark.
Bereidingswijze
Gebruik je verse pompoen, begin dan met je oven voor te verwarmen op 200 graden. Leg de pompoen (zonder zaadlijsten, met schil) op een ovenplaat en besprenkel met wat kaneel en olie. Zet in de oven voor ca. 30 minuten.
Haal de pompoen uit de oven en pureer tot een fijne puree. Doe de bloem, bakpoeder, kruiden en snufje zout in een kom en meng dit door elkaar.
Meng in een andere kom de pompoen (vers of uit blik), melk, ei, suiker en vanille extract en meng door elkaar. Meng dit natte mengsel door het droge mengsel en roer tot een beslag.
Verhit wat boter of margarine in een pan en bak de pannenkoeken in 2 à 3 minuten aan één zijde gaar. Als er belletjes ontstaan kun je ze omdraaien. Serveer de pannenkoeken met je favoriete (gezonde) topping.
TIP: wil je een snellere versie? Kook de pompoen dan samen met wat kaneel. Je kunt ook pompoen uit de diepvries gebruiken. Kijk voor de bereidingswijze op de verpakking.
Voedingswaarde
In drie pannenkoekjes zonder topping zit:
• 390 kcal
• 52 gram koolhydraten
• 12 gram eiwit
• 14 gram vet
Dit recept is gemaakt door: @Bytessa.nl