Carrot Cake ontbijttaart
Op zoek naar een gezondere variant van ontbijt én taart in één? Deze carrot cake ontbijttaart is gemaakt van wortel, havermout en specerijen – voedzaam, vullend én perfect voor een feestelijk begin van de dag.
Ingrediënten (1 taart / 2-4 porties):
- 150 g geraspte wortel (±2 middelgrote wortels)
- 100 g havermout (fijn gemalen tot meel)
- 50 g amandelmeel (optioneel voor extra structuur)
- 2 eieren
- 50 ml plantaardige melk (bijv. amandel- of havermelk)
- 2 el honing of ahornsiroop
- 1 tl kaneel
- ½ tl bakpoeder
- Snufje zout
- Handje gehakte noten of rozijnen (optioneel, voor topping)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, gember en zout. Klop in een andere kom de eieren los met melk en honing. Meng de natte ingrediënten door de droge en roer de geraspte wortel erdoor. Giet het beslag in een ingevette (kleine) taartvorm of ovenschaal. Strooi eventueel noten of rozijnen eroverheen. Bak de taart 25–30 minuten tot hij stevig en goudbruin is. Laat afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Voedingswaarden (per portie bij 4 porties): ca. 200 kcal, 25 g koolhydraten, 7 g eiwit, 8 g vet.
Meer gezonde én feestelijke ontbijtopties: Probeer eens ander voedzaam bakplezier zoals de
frozen yoghurt bites, of kies voor een stevige, voedzame maaltijd zoals de
Post navigation