Melanzane is het ideale alternatief voor lasagne met meer groente en toevallig ook koolhydraatarm. Met de extra aubergine zit er ook nóg meer smaak aan. Dit recept is ook nog eens een stuk makkelijker dan normale lasagne én sneller gaar.
Ingrediënten voor 6 personen
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt of geraspt
Blaadjes en steeltjes van 1 klein bosje basilicum, steeltjes fijngehakt
6 el olijfolie
2 blikken tomaatblokjes (à 400 g)
3 aubergines, in de lengte in plakken van 1 cm
2 bolletjes mozzarella (à 125 g), in plakjes
40 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Wrijf de aubergineplakken in met zout en laat ze een halfuurtje liggen op een rooster zodat het vocht eruit komt. Spoel ze daarna af.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 3 eetlepels olijfolie.
Voeg de tomaat, zout en peper toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Bestrijk de aubergine met olijfolie, bestrooi met peper en grill in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Doe laagjes aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte Parmezaan in een ovenschaal. Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Tip:
Je kunt als variatie ook courgette-plakken gebruiken in plaats van aubergine.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
- 295 kcal
- 28 g eiwit
- 13 g koolhydraten
- 20 g vet