Rösti is een nationaal gerecht van Zwitserland en wordt vooral gegeten door de Duitstalige bevolking. Het bestaat uit geraspte aardappel en kan met veel andere ingrediënten worden gemengd. Ook kan bijvoorbeeld een zoete-aardappelrösti worden gemaakt. In dit recept wordt rösti juist gebruikt als bodem voor een plaattaart. Dat geeft de plaattaart een heel andere structuur en smaak.
Ingrediënten voor 4 personen
2 middelgrote uien
750 g rösti (aardappelrasp)
4 middelgrote eieren
50 g tarwebloem
2 bollen mozzarella
2 courgettes
67½ g pesto
40 g rucola
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de uien. Meng de rösti met de ui, eieren, bloem, peper en eventueel zout.
Verdeel het röstimengsel in een rechthoek van 1 cm dik over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudgeel en gaar.
Snijd ondertussen de mozzarella en courgettes in plakjes van ca. ½ cm dik.
Neem de plaattaart uit de oven. Bestrijk met de pesto en beleg vervolgens dakpansgewijs met de mozzarella en courgette. Zet terug in de oven en bak nog ca. 20 min. Serveer met de rucola.
Tip:
Maak eventueel zelf rösti door een vastkokende of licht kruimige aardappel te raspen (niet afspoelen!) en dan te vermengen met zout en peper.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
- 630 kcal
- 28 g eiwit
- 62 g koolhydraten
- 28 g vet