Besparen

Gezonde groenten zijn helaas duurder dan diepvrieskroketten. Hoe kan je een gezonde levensstijl zo goedkoop mogelijk aanhouden?

  • Zorg dat je een voorraad aanlegt van gezonde producten die je vaak gebruikt. In bulk inkopen scheelt op de lange termijn geld, zeker als het gaat om producten die je altijd nodig zult hebben. Denk aan zilvervliesrijst, volkorenmeel en volkorenpasta.
  • Maak ook gebruik van je vriezer. Koop vlees en diepvriesgroenten in grote hoeveelheden in, per kilogram zijn ze vaak goedkoper. Zo heb je altijd iets gezonds in huis. En diepvriesgroenten zijn even gezond als verse! 
  • Als je verse groenten wil gebruiken, haal deze op de markt. Aan het einde van een marktdag worden producten veel goedkoper aangeboden omdat de verkopers zo min mogelijk weer mee terug willen nemen. 
  • Zoek uit wat de goedkoopste supermarkt is voor je dagelijkse uitgaven voor brood en fruit. Dat deze misschien verder weg is, is alleen maar een gezond voordeel: ga op de fiets en pak die extra beweging!
  • Eet minder vlees: dit is beter voor het milieu, maar ook beter voor de portemonnee. Wissel eens af met bonen of een ei. Je zult gehakt in een goedgevulde groentelasagne of curry echt niet missen!
  • Drink water, thee en koffie, en neem gezonde tussendoortjes. Frisdrank en alcohol zijn erg duur, en ook nog eens ongezond. Een taartpunt of gebakje is duurder dan een volkorencracker. Reserveer deze extra’s voor speciale gelegenheden.
  • Maak zelf sauzen, en kweek eigen kruiden. Dit is veel makkelijker dan het lijkt, zoek maar eens een recept op internet op. Zo hoef je niet een halfvolle fles saus weg te gooien als deze over datum is. 
  • Gebruik restjes. Vries ze in, en maak er een lekkere gepureerde soep van. Of zorg dat je expres extra grote porties maakt, en vries meteen een complete maaltijd in voor later.

Met deze tips kun je veel goedkoper gezond leven. Nu maar hopen dat gezonde producten ooit net zo goedkoop worden als diepvrieskroketten!
 

BF-besparen-1600x480.jpg