Spelt gezonder?

Steeds meer mensen willen een dieet met minder koolhydraten en kiezen daarom liever voor producten waar spelt in is verwerkt.

Maar is dit ook echt gezonder?
Misschien een van de populairste producten dat gemaakt wordt van spelt is het brood. Voor sommigen onder ons is dit iets nieuws maar in werkelijkheid aten onze voorouders ook al producten gemaakt van spelt. Daarnaast is spelt een perfect product voor mensen met een glutenallergie.

Maar is spelt nou ook echt beter voor personen zonder een allergie?
Spelt is een graan waarmee men onder andere brood kan bakken. De gluten die in speltbrood zitten, zijn voor mensen met een glutenallergie vaak beter te verdragen. Bij de bereiding van speltbrood blijven alle voedingsstoffen in het brood. Daardoor bevat het brood veel meer vitaminen, mineralen, zoals ijzer en magnesium, eiwitten en vezels. Zelfs vijf keer zoveel als in gewoon tarwebrood. Ook bevat speltbrood aminozuren die ervoor zorgen dat er hormonen worden opgewekt waar je vrolijk van wordt.

Het kan zijn dat spelt je erg aanspreekt en dit graag wilt gebruiken in je dieet, vergeet echter niet dat de calorische waarde van dit brood anders kan zijn dan standaard volkorenbrood. Vraag dus altijd eerst aan je coach wat je het beste kunt doen!