Water met smaak

Het drinken van voldoende water is erg belangrijk voor ons.
Het advies is dan ook om 1,5 tot 2 liter per dag te drinken. Helaas is voor velen van ons dit vaak moeilijk. Een reden hiervan is vaak dat water smaakloos en saai is om te drinken. BenFit heeft ideeën om het drinken van water leuker en lekkerder te maken.

Water drinken is goed voor ons lichaam maar waarom eigenlijk? 
Als we niet voldoende water drinken slapen we slecht, hebben we hoofdpijn, krijgen we last van krampen in onze spieren en in onze buik. Dit heeft alles te maken met het feit dat ons lichaam voornamelijk uit water bestaat.

Ons lichaam bestaat voor 75% uit water, ideaal zou dus zijn als de meeste van onze lichaamscellen uit 75% water zouden bestaan. Helaas is dit niet altijd werkelijkheid, omdat we niet voldoende vocht drinken.

Daarnaast is water erg belangrijk voor onze hersenen en voornamelijk voor ons bloed. Onze hersenen hebben voldoende vocht nodig, dit omdat ze drijven in een zoutachtig vocht en ze bestaan zelfs voor maar liefst 85% uit water.

De belangrijkste reden om voldoende water te drinken is misschien nog wel ons bloed. Bloed zorgt voor het transport van vitaminen, mineralen en de afvoer van overtollige stoffen. Hoe dunner ons bloed hoe sneller dit transport verloopt. 

Water drinken wordt door veel mensen als saai ervaren. Er zijn gelukkig genoeg manieren om ervoor te zorgen dat water lekker en leuk wordt om te drinken.

Probeer bijvoorbeeld eens fruit of kruiden in je water te doen. Een van onze favorieten is water met citroen/limoen en munt. Maak 's avonds een kan water met daarin het fruit en de kruiden die je lekker vindt, zet deze in de koelkast en de volgende dag heb je heerlijk fris en gezond water waar ook nog de vitamen en mineralen van je fruit in zitten.

Andere combinaties zijn: - framboos en limoen - ananas en munt - bramen en salie - watermeloen en rozemarijn