Gegrilde zalm met mango-avocado salsa
Heerlijk voorjaars- of zomergerecht en ideaal voor de eerste BBQ van het jaar: gegrilde zalm met een frisse mango-avocado salsa.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 zalmfilets (à 150–175 g)
- 1 rijpe mango, in blokjes
- 1 rijpe avocado, in blokjes
- ½ rode ui, heel fijn gesnipperd
- 1 limoen (sap + evt. rasp)
- 2 el olijfolie (1 el voor salsa, 1 el voor de zalm)
- Handje verse koriander, grof gehakt (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Snufje chilivlokken of ½ rode peper, fijn (optioneel)
Voorbereiden: salsa & zalm
- Meng mango, avocado, rode ui, 1 el olijfolie, limoensap, koriander en (optioneel) chili. Breng op smaak met zout en peper. Zet koel weg.
- Dep de zalm droog, wrijf in met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Bereiden
- Grillpan of BBQ voorverwarmen op middelhoog tot hoog vuur.
- Grill de zalm 3–4 minuten per kant (afhankelijk van dikte) tot net gaar en nog sappig.
- Laat 2 minuten rusten en lepel de salsa erover.
Serveer
Lekker met een simpele groene salade, zilvervliesrijst of gegrilde groente. Extra limoensap erover voor frisheid.
Tip
- Geen mango in huis? Probeer nectarine of ananas.
- Ovenoptie: 10–12 min op 180 °C, laatste minuut kort onder de grill.
Meer inspiratie
Probeer ook mango-kipsalade, frisse springrolls of een hartige klassieker als ovenschotel met pasta, asperges & zalm.

