Ontbijten met taart. Wie wil dat nu niet? Deze cheesecake-achtige taart is lekker én geschikt als ontbijt. Natuurlijk kun je hem ook gewoon lekker bij de koffie serveren.
Ingrediënten (springvorm van 20 cm)
Voor de bodem:
– 80 gram (glutenvrije) havermout
– 90 gram gemengde noten
– 65 gram kokosolie
– 4 medjoul dadels
– Snuf zout
Voor de vulling:
– 550 gram (lactosevrije) kwark
– 40 gram maïzena
– 1 el citroensap
– 1 el vanille aroma
– Scheutje ahornsiroop
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175° C en bekleed de springvorm met bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een fijngemalen substantie. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Lukt het niet met je vingers? Gebruik dan een natte lepel en druk de bodem en de randen daarmee aan.
Zet de bodem voor 8 minuten in de oven.
Voor de vulling roer je alle ingrediënten door elkaar en laat je het 5 minuten staan. Giet daarna de kwark in de taartvorm en zet voor 35 minuten in de oven. Laat hem daarna minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en top hem af met je lievelingsfruit!
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat (1/8 van de taart)
• 225 kcal
• 22 gram koolhydraten
• 8 gram eiwit
• 11 gram vet
Dit recept is gemaakt door: @yalicious.nl