Zoek je nog naar receptjes om de paasbrunch dit jaar toch weer speciaal te maken? Lees dan snel verder voor inspiratie!
Kikkererwtenpannenkoek met zwarte peper
Ingrediënten:
90 gram kikkererwtenmeel
240ml warm water
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gehakte verse rozemarijn
Een snuf zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 230 graden. Meng alle ingrediënten (behalve de olijfolie) en laat 30 minuten rusten. Vet een pan in met olijfolie en giet rustig het beslag erin. Zet de pan in de oven en laat in 10 tot 12 minuten bakken tot het helemaal stevig is. Haal de pan uit de oven en bestrooi de pannenkoek met zwarte peper. Snijd in 6 stukken. Lekker met een dip of met vleeswaren.
De pannenkoek kan ook in een pan op het fornuis worden gebakken. Zet het vuur laag en een deksel op de pan tot deze gaar is.
Voedingswaarde per punt:
82 kcal, 4 gram vet, 2.8 gram eiwit, 6.6 gram koolhydraten
Spinazie-rijst pastei
Ingrediënten:
800 gram gekookte zilvervliesrijst
1 ui
1 theelepel olijfolie
15 gram Parmezaanse kaas
3 eieren
Een hand bladspinazie
½ theelepel knoflookpoeder
Een snufje nootmuskaat
Zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Fruit de ui in een theelepel olijfolie. Klop de eieren los met wat peper, zout en nootmuskaat. Meng alle ingrediënten en vul een rond cakeblik of taartvorm met het mengsel. Bak de pastei in 35 tot 40 minuten gaar. Snijd in 8 punten en serveer warm.
Voedingswaarde per punt:
159 kcal, 2.7 gram vet, 5.8 gram eiwit, 26.6 gram koolhydraten
Doperwtendip
Ingrediënten:
200 gram diepvriesdoperwten
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Griekse yoghurt
Verse muntblaadjes
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Leg de doperwten in een schaal en schenk er wat kokend water op tot ze ontdooid zijn. Maal de ontdooide doperwten in een keukenmachine met een paar blaadjes verse munt, 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels Griekse yoghurt. Voeg water toe naar behoefte. Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker op de kikkererwten pannenkoek of op een snee geroosterd brood.
Voedingswaarde per eetlepel:
14 kcal, 0.8 gram vet, 0.5 gram eiwit, 1 gram koolhydraten