Oktober is een echte pompoen-maand. Je kunt eindeloos variëren met deze interessante groente. Ze bevatten, net zoals wortels, veel bètacaroteen.
Ingrediënten voor 6 personen
1 ui
150 gr ongekookte risottorijst
3 eetlepels olie
75 gr parmezaanse kaas
400 gr pompoen in blokjes
1 theelepel salie
500 ml groentebouillon
200 gr spinazie
6 portobello’s
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor in de oven of zet hem op 230 graden. Doe de pompoenblokjes in een pan met water, kook 12 minuten en giet daarna af. Snipper de ui en fruit met een beetje olie in een pan. Voeg de risottorijst en salie toe. Voeg een scheut bouillon toe. Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen. Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft. Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten, het kan eventueel zijn dat je een beetje bouillon overhoudt. Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken. Pureer de pompoen met een vork of een stamper en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de parmezaanse kaas door de risotto. Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Gratineer ze 5 a 7 minuten in de oven.
Tip:
Bewaar de pompoenzaden. Deze kun je roosteren en als herfst-topping bij yoghurt gebruiken.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
- 203 kcal
- 9 gram eiwit
- 22 gram koolhydraten
- 8 gram vet