Tempeh, een traditioneel Indonesisch sojaproduct. Tempeh is een blok samengeperste gefermenteerde sojabonen. Het is een volwaardige vleesvervanger en is in verschillende soorten gerechten te gebruiken. Denk hierbij aan salades, rijstgerechten, soep of noodles.
Om tempeh wat smaak te geven is het belangrijk om het goed te kruiden of marineren. Deze sticky variant is een makkelijke manier om tempeh te bereiden!
Ingrediënten voor 4 personen
400 g tempeh
800 g courgetti*
1 el geraspte gember
1 broccoli
2 paprika’s
1 rode peper
2 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
4 el ketjap manis
2 tl sambal manis
4 el sojasaus
2 el honing
2 el plantaardige olie
*Spaghetti van courgette. Te koop in de supermarkt bij de groenteafdeling of je kunt courgettes zelf snijden met een spiraalsnijder.
Bereidingswijze
Snijd de tempeh in reepjes. Verwarm in een grote koekenpan 1 eetlepel olie en bak daarin de tempeh bruin.
Snijd de rode peper en knoflook fijn en fruit in een wokpan met een eetlepel olie en de geraspte gember. Snijd dan ook de broccoli in roosjes en de paprika in stukjes. Voeg samen met een scheutje water toe aan de pan en laat afgedekt gaar stoven in ongeveer 10 minuten.
Doe de ketjap, de sambal en 1 el water samen in een koekenpan. Voeg hierbij de tempeh weer toe en verwarm nog even.
Snijd de lente-ui en voeg samen met de courgetti bij de groenten. Roerbak omscheppend ca. 2 minuten mee. Voeg de sojasaus en de honing bij de groenten en warm nog even door.
TIP: Je kunt ook kiezen voor volkoren noodles in plaats van courgetti of combineer beiden. Houd dan de portiegrootte van de verpakking aan.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat: 401 kcal, 19 g eiwit, 45 g koolhydraten, 13 g vet