Herfstige stoof met pompoen
Ingrediënten voor 4 personen:
1 biologische flespompoen
250 gram kipfilet
1 eetlepel olijfolie
2 rode uien
1 knoflook teen
1 bosje verse peterselie
½ pot gegrilde paprika’s
500 gram krielaardappelen met schil
800 gram linzen (uit blik)
2 theelepels paprikapoeder
70 gram tomatenpuree
350 ml groentebouillon
Bereidingswijze:
Was de pompoen en snijd deze in stukken. Verwijder de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en de uien in ringen. Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukjes.
Was de krielaardappelen goed en halveer deze. Laat een blik linzen uitlekken en spoel deze af.
Dit gerecht bevat 433 kcal per persoon
- 52 gram koolhydraten
- 37 gram eiwitten
- 5 gram vetten
Verwarm een lepel olie in een diepe pan en fruit de ui met knoflook in de olie. Voeg de gesneden kipfilet toe en bak dit op middelhoog vuur gaar. Voeg de paprikapoeder en tomatenpuree toe. Bak dit een paar minuten mee. Voeg nu de paprika, krieltjes, pompoen en bouillon toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat het gerecht ongeveer 25 minuten gaar stoven. Voeg na 15 minuten de linzen toe.
Controleer na 20 minuten of de aardappelen gaar zijn.
Serveer het gerecht met verse peterselie.