Quiches, zijn enorm machtig, maar ook erg lekker… Hierbij een recept voor een versie waarvan je met een gerust hart kunt smullen!
Ingrediënten voor 1 quiche (5 porties)
400 gr volkorenmeel
5 eieren
200 ml water
500 gr magere kwark
450 gr spinazie
1 bol mozzarella (light)
2 tenen knoflook
6 tomaatjes
snufje zout, peper, Italiaanse kruiden naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het meel met 1 ei, water en een snufje zout in een kom. Kneed dit tot een soepel deeg en bekleed de ingevette vorm hiermee. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
Klop de overige 4 eieren los met de kwark. Breng het mengsel op smaak met peper, zout, de Italiaanse kruiden en geperste teentjes knoflook. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht eruit met een lepel in een vergiet. Roer de spinazie door het eiermengsel. Giet het mengsel in de bakvorm. Verdeel de stukjes mozzarella erover en wat gehalveerde tomaatjes. Bak de quiche in 45 minuten gaar. Serveer met een salade.
Tip:
Geitenkaas of blauwe kaas geeft een heel bijzondere smaak aan de quiche.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
- 480 kcal
- 34 gram eiwit
- 56 g koolhydraten
- 11 g vet