Saté met een twist!
Ingrediënten voor 6 stuks
300 gram tofu
60 ml ketjap manis
5 ml olie (om in te bakken)
½ theelepel kerriepoeder
¼ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel gemalen citroengras
¼ theelepel knoflookpoeder
Bereidingswijze
Meng de 4 kruiden. Daarna voeg je de ketjap toe en roer je het geheel goed door. Snijd de tofu in blokjes en roer door het mengsel. Laat dit even 10 minuten staan, zo kan de marinade goed intrekken. Verwarm wat olie in de pan en wok de blokjes totdat ze mooi krokant zijn. Daarna laat je ze een klein beetje afkoelen en kun je ze eventueel aan een satéprikker rijgen.
Tip
Eet de saté samen met een rijstmaaltijd of als snack. Wil je een andere plantaardige vervanger? Kies dan bijvoorbeeld voor tempeh! Ter garnering zou je nog wat lente-uitjes en/of sesamzaadjes kunnen toevoegen.
Voedingswaarden
Per satéprikker:
99 kcal
7 gram eiwit
7 gram koolhydraten
5 gram vet