Na de feestdagen is januari hét moment om weer gezond en voedzaam te eten. Deze soep is lekker er verwarmend en zit boordevol vezels, eiwitten en vitamines. Klaar binnen 30 minuten.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
1 rode paprika, in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 liter groentebouillon
150 g rode linzen
1 theelepel komijnzaad, gemalen
1 theelepel paprikapoeder
1 laurierblad
Peper en zout naar smaak
Verse peterselie (optioneel, als garnering)
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg de wortel, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten mee.
Strooi het komijn- en paprikapoeder over de groenten en roer goed door. Dit geeft de soep extra smaak.
Voeg de tomatenblokjes, linzen, bouillon en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de linzen gaar zijn.
Haal het laurierblad eruit en proef de soep. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de soep in kommen en garneer eventueel met verse peterselie. Serveer met een sneetje volkorenbrood of een stuk zuurdesembrood voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden per 300 ml
190 calorieën
25 gram koolhydraten
10 gram eiwit
3,5 gram vet