Een frisse, voedzame bowl die barst van de natuurlijke oppeppers! Dit gerecht zit vol eiwitten, vezels en vitamines, ideaal voor een energieke start van de lente.
Ingrediënten (voor 2 personen)
100 gram quinoa
1 avocado, in plakjes
1 handje spinazie of rucola
100 gram edamame bonen (diepvries, ontdooid)
½ komkommer, in dunne plakjes
6 radijsjes, in dunne plakjes
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
Peper en zout naar smaak
Optioneel: een zachtgekookt eitje of gerookte zalm voor extra eiwitten
Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.
Meng de quinoa met de spinazie/rucola, edamame bonen, komkommer en radijsjes.
Besprenkel met olijfolie en citroensap, en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de avocado en pompoenpitten toe.
Serveer met een zachtgekookt eitje of gerookte zalm als extra proteïne boost.
Waarom dit recept voor extra energie zorgt?
– Quinoa – Langzame koolhydraten voor een stabiele energie.
– Avocado – Gezonde vetten voor een langdurig verzadigd gevoel.
– Edamame bonen – Plantaardige eiwitten om je spieren te voeden.
– Citroensap – Een vitamine C-shot om je immuunsysteem een boost te geven.
Voedingswaarden per portie
660 kcal
40 gam koolhydraten
30 gram eiwitten
37 gram vetten