Seizoensgroenten zijn niet alleen gezond en beter voor het milieu, ze smaken beter, zijn vaak ook veel goedkoper en een stuk verser.
Ingrediënten voor 4 personen:
300 g volkoren spaghetti
3 eetlepels olijfolie
1 ui (fijngesneden)
1 rode
paprika (fijngesneden)
1 schaal paddenstoelenmelange (200
g in plakjes)
1 pak spinazie (450 g,
diepvries)
1/2 flesje kookroom (light
250 ml)
1 zak gemalen 30+ kaas (175 g)
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de ui, de paprika en de paddenstoelen 5 minuten. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg de spinazieblokjes toe en laat ze ontdooien. Schenk de kookroom en 125 ml water erbij en stoof het gerecht 5 minuten. Giet de spaghetti af en schep de helft van de gemalen kaas erdoor. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schep de spinazie-paddenstoelensaus erbij. Strooi er naar smaak nog wat kaas over.
Dit gerecht bevat 558 kcal per persoon
- 55 gram koolhydraten
- 26 gram eiwitten
- 23,5 gram vetten