De zomer is officieel van start gegaan en dat merken we in de temperaturen. Dit Marokkaanse recept frist jouw warme zomerdagen op: Taboulé met komkommer en munt.
Taboulé met komkommer en munt 4 personen
150g bulgur
1 komkommer
4 rijpe tomaten
Sap van 1 citroen
4el olijfolie
3 bosuitjes in ringen
15g peterselie
15g verse munt
1 kropsla
100 g witte salade kaas
Meng de bulgur met 200ml kokend water en laat dit 20minuten staan. Schil de komkommer en snijd de komkommer in stukjes. Ontvel de tomaatjes, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng het citroensap met komkommer en tomaat door de bulgur en laat de salade in 15 minuten marineren en afkoelen.
Roer voor het serveren gesnipperde bosui, olijfolie en verse kruiden door de sla. Serveer de taboulé op een schaal met kropsla en blokjes kaas.