Kabeljauw met aardappel en ham
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg aardappels
600 g kabeljauwfilet
2 kleine uien
2 plakken serranoham
500 ml kippenbouillon
80 g boter
1 teen knoflook
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
50 g gruyere kaas
2 eetlepels olijfolie
1 bakje verse bieslook
Bereidingswijze:
Smelt 50 g boter in een ruime pan en bak de ui en de knoflook 20 minuten op laag vuur. Schil ondertussen de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in plakjes van 1/2 centimeter. Doe de aardappelplakjes met de tijm en het laurierblaadje in de pan bij het ui-knoflookmengsel. Schep alles om en voeg zoveel bouillon toe dat de aardappelplakjes net onder staan. Verwijder de laurier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de aardappelplakjes in een ovenschaal en bestrooi met de kaas en de helft van de ham en zet de schaal ca. 10 minuten in de oven. Bestrooi ondertussen de kabeljauw met peper, bieslook en eventueel een beetje zout. Verhit de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis in 6 minuten net gaar, keer halverwege. Verdeel de rest van de ham over de kabeljauw en serveer met de aardappelschotel.
Dit gerecht bevat 620 kcal per persoon
• 45 g koolhydraten
• 37 g eiwit
• 32 g vet