Glutenvrije groentemuffins
Wil je makkelijk extra groenten binnenkrijgen? Deze hartige muffins met courgette en wortel zijn glutenvrij, snel gemaakt en perfect als snack of meenemen-lunch.
Ingrediënten (6 muffins)
- 95 g boekweitmeel
- 1 ei
- ½ courgette, grof geraspt (uitgeknepen)
- ½ wortel, grof geraspt
- 25 g (room)boter, gesmolten
- 30 ml ongezoete amandelmelk
- 40 g geraspte 30+ kaas
- 1 tl bakpoeder
- ½ el Italiaanse kruiden
- zout & peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinvorm (6 stuks) licht in of gebruik papiertjes.
- Roer in een kom boekweitmeel, bakpoeder, kruiden, zout en peper door elkaar.
- Klop in een tweede kom ei, amandelmelk en gesmolten boter los. Meng nat bij droog.
- Spatel de uitgeknepen courgette, wortel en geraspte kaas erdoor. Verdeel over de vormpjes.
- Bak 18–22 minuten tot goudbruin en gaar (prikker komt er droog uit). Laat 5 minuten in de vorm afkoelen, daarna op een rek.
Tips & variaties
- Kruiden: varieer met paprikapoeder, komijn of verse dille.
- Extra’s: voeg fijngehakte zongedroogde tomaat of ringetjes bosui toe.
- Zuivelvrij: laat de kaas weg of vervang door een plantaardige rasp.
Handig bewaren
Luchtdicht 2–3 dagen in de koelkast. Invriezen kan tot 2 maanden; ontdooi in de koelkast en geef ze 5 minuten in een warme oven of airfryer.
Meer lezen & maken
Nieuw in glutenvrij? Lees eerst glutenvrije producten: niet altijd beter. Op zoek naar slanke snack-ideeën? Bekijk 10 tussendoortjes onder de 200 kcal. Snel koken met veel groente? Check hoe gezond zijn verspakketten.