Zin in snel een gezond diner die ook nog eens snel klaar is? Bekijk deze bowl met overheerlijke dressing.
Ingrediënten
• 100 gram gerookte zalm, in blokjes
• 1/2 avocado, in blokjes
• 50 gram sushirijst, ongekookt
• Handje spinazie
• 1 wortel, fijn gesneden
• 50 gram rode kool, gesneden
• 1 eetlepel sojasaus
• 1 theelepel sesamolie
• 1 theelepel rijstazijn
• Sesamzaadjes voor garnering
Bereidingswijze
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst afkoelen.
Meng de sojasaus, sesamolie en rijstazijn in een klein kommetje.
Snijd de gerookte zalm en avocado in blokjes. Was en snijd de spinazie, wortel en rode kool.
Begin met de afgekoelde sushirijst als basis in een kom.
Voeg de gerookte zalm, avocado, spinazie, wortel en rode kool toe bovenop de rijst.
Besprenkel de saus gelijkmatig over de ingrediënten in de kom.
Garneer met sesamzaadjes.
TIP: Je kunt de ingrediënten aanpassen naar je eigen smaak of wat je in huis hebt. Voeg bijvoorbeeld komkommer, edamame of radijs toe voor extra variatie.
Voor een vegetarische variant kun je de zalm vervangen door tofu of een ander plantaardig eiwit.
Voedingswaarden 1 persoon
640 calorieën
47 gram koolhydraten
31 gram eiwit
35 gram vet