Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht in de nazomer. Het zomerse van de vijg, met de warme zoete aardappel, smullen maar!
Ingrediënten voor 4 personen (als bijgerecht)
2 grote zoete aardappels
4 verse vijgen
1 rode peper
bosje lente-ui
4 eetlepels olijfolie
1,5 eetlepel balsamicocrème
handje grofgehakte pecannoten
50 gram verkruimelde zachte geitenkaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 240 graden. Was de zoete aardappelen en snij ze, zonder te schillen, in mooie partjes. Hussel ze met 3 eetlepels olijfolie, de rozemarijn en de tijm. Voeg zout en peper toe naar smaak. Leg ze in een ovenschaal en laat ze 20 minuten garen. Prik regelmatig om te kijken of ze al zacht zijn. Ontdoe ondertussen de twee vijgen van hun steeltjes en snij in partjes. Verhit de overige eetlepels olijfolie met de rode peper (zonder de zaadjes) en de ringetjes lente-ui en laat enkele minuten pruttelen. Leg de vijgenpartjes tussen de zoete aardappel op de schaal. Besprenkel met het olijfolie-lente-ui-peper mengsel en bedruppel de vijgen met de balsamicocrème. Doe de grofgehakte pecannoten in een koekenpan en rooster ze kort totdat ze warm en knapperig zijn. Bestrooi de schotel met de pecannoten en de verkruimelde zachte geitenkaas.
Tip:
Serveer met wat gegrilde mager vlees of kip.
Voedingswaarde:
Een portie voor 1 persoon bevat:
- 270 kcal
- 4 gram eiwit
- 31 gram koolhydraten
- 13 gram vet