Heb jij geen zin om lang in de keuken te staan maar wil je wel een bijzonder dessert of tussendoortje op tafel zetten? Dan hebben wij een heerlijk recept van gevulde appels met noten, origineel en niet moeilijk.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 appels
- 60 gram ongezouten noten
- 50 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appels en snijd de bovenkant eraf. Hol de appel uit maar houd de onderkant intact. Hak de noten in kleine stukjes. Vermeng de stukjes appel die je uitgehold hebt met de noten, rozijnen, kaneel en honing. Vul daarna de appel met het mengsel.
Plaats daarna de bovenkant van de appel terug op de gevulde appels en zet ze dan 30 minuten in de oven op een bakplaat. Voilà!
Tip
Eet je veganistisch? Vervang dan de honing met bijvoorbeeld agavesiroop.
Voedingswaarden per persoon
244 kcal, 3 gram eiwit, 32 gram koolhydraten, 11 gram vet