CBD-olie

CBD-olie, oftewel cannabidiol, wordt steeds bekender. Het wordt gemaakt van de cannabisplant en er zijn veel fabels over.

1.Fabel: CBD- en wietolie zijn hetzelfde.

Wietplanten en hennepplanten (in hennepplanten zit veel CBD) zijn niet dezelfde planten maar komen wel uit dezelfde (cannabis)familie en zijn daardoor beide (medicinale) cannabisplanten te noemen. Wietolie bevat THC: het stofje waar je high of stoned van wordt, en wietolie is niet legaal. CBD-olie bevat geen THC en is legaal. Er wordt van beide soorten olie gezegd dat het medicinale werkingen kan hebben.

2.Fabel: CBD-olie is verslavend en je wordt er high van.

Het wordt gewonnen uit de wietplant, maar de stofjes waarvan je high of stoned wordt (THC) zijn eruit gehaald. Daarbij heeft CBD geen effecten op je mentale toestand en krijg je geen ontwenningsverschijnselen als je stopt. Het werkt dus niet verslavend.

3.Feit: CBD-olie kan gezondheidsklachten verminderen.

CBD-olie kan geen ziektes genezen. Het kan wél sommige symptomen verminderen, zoals slaapproblemen. Er zijn ook positieve geluiden over de werking bij epilepsie en psychische problematiek. CBD-olie kan wisselwerkingen hebben met medicijnen dus het is altijd belangrijk om je arts in te schakelen voordat je wilt beginnen met een nieuw product.

4.Fabel: CBD-olie werkt voor iedereen.

Helaas, CBD-olie is geen wondermiddel en werkt ook niet bij iedereen. Het is een kwestie van uitproberen. In ieder geval is het verstandig met een lage dosis of concentratie te beginnen en om dit langzaam op te bouwen totdat er een effectieve dosering is gevonden. Het kan een aantal weken duren voor een effect merkbaar is.

BF-CBD-olie-1600x480.jpg