Ontspannen? Maar hoe dan?

Het wordt vaak gezegd dat men meer moet ontspannen. Maar soms weten we niet meer hoe dit moet. In dit artikel laten we manieren zien waarop je écht kunt ontspannen.

1.       Zoek de stilte op.

Lawaai kan ongemerkt voor veel stress zorgen. Stop met praten, loop een lawaaierige ruimte uit. Ook door je telefoon op de trilstand te zetten maak je de directe omgeving rustiger.

2.       Zoek een fijne playlist op met rustige muziek. Doe een koptelefoon op en ga languit op de bank liggen. Leg eventueel een schrijfboekje naast je neer: hierin kun je piekergedachten en to-do lijstjes opschrijven.

3.       Doe een kort dutje. Als je bang bent dat je duf wakker wordt, kun je het volgende trucje gebruiken: houd een pen of sleutelbos losjes in je hand liggen. Deze zal op de grond vallen, vlak voordat je in een diepe slaap komt. Zo word je nooit duf van een dutje.

4.       Spelen en lachen kan ook heel ontspannend zijn. Doe eens tikkertje met je partner of met vrienden, of houd een wedstrijdje in de laatste paar meter na een wandeling: wie het eerste thuis is!

5.       Ontspannen doen we vaak door fijne, zachte kleding aan te trekken, lekker op de bank te gaan zitten of liggen en een serie of boek erbij te pakken. Maar een ander zintuig kan ons ook helpen: de reuk. Geuren kunnen veel met emoties doen, dus sommige geuren werken ontspannend. Steek een geurkaarsje aan, of neem een warme douche met je favoriete douchegel.

6.       Sommige mensen ontspannen beter door alleen te zijn, sommige mensen ontspannen juist beter door met vrienden te zijn of te praten. Probeer allebei de methodes uit, en kijk wat voor jou het beste werkt.

7.       Eet iets lekkers, maar gezonds. Een reep chocolade zorgt maar voor korte tijd voor het gelukshormoon. Volkoren producten stimuleren de aanmaak van serotonine voor langere tijd, zonder dat je bloedsuikerspiegel crasht. Maak eens een luxe sandwich voor jezelf!

Geniet ervan!

1710-Ontspannen-maar-hoe-dan-1600x480.png