Snelle, gezonde appel-crumble
Op zoek naar iets gezonds dat ook snel klaar is? Deze lichte appel-crumble met havermout en fruit is precies dat: met slechts een paar ingrediënten en weinig calorieën is het een simpel verwenmoment dat binnen handbereik ligt.
Ingrediënten (1 portie):
- 1 appel (of peer als variatie)
- 30 g havermout
- 5 g amandelmeel (of volkorenmeel)
- ½ tl kaneel
- ½ el honing (of ahornsiroop – optioneel)
- ½ el kokosolie (of margarine – ca. 5 g)
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appel in blokjes en leg deze in een kleine ovenschaal. Bestrooi met kaneel. Meng havermout, amandelmeel en eventueel een snufje zout in een kom. Voeg kokosolie en honing toe en kneed met je vingers tot een kruimelig mengsel. Verdeel dit over het fruit en bak 20–25 minuten tot goudbruin en zacht. Even laten afkoelen en genieten!
Tip: Serveer met een lepel magere kwark of Griekse yoghurt en wat geschaafde amandelen voor extra smaak en textuur.
Voedingswaarden (1 portie): ongeveer 300 kcal, 43 g koolhydraten, 10 g vet en 5,5 g eiwitten.
Meer inspiratie: Probeer ook andere lichte, snel te bereiden recepten zoals de
frozen yoghurt bites voor een koel tussendoortje, of combineer met een voedzame lunch zoals de
volkoren wraps met hummus. Voor extra achtergrond en voedingsadvies kun je terecht bij het
Voedingscentrum.